vitalitat.net logo
ESPIRITUALITAT

Què entenem per Espiritualitat?

El diccionari del Centre d'Estudis Catalans defineix "espiritualitat" com a "qualitat d'espiritual" i la paraula "espiritual" la defineix com: 1) Que és esperit. 2) Pertany a l'esperit, no materia. Substància espiritual. La natura espiritual de l'ànima humana. 3) Relatiu o pertanyent a la vida interior de l'ànima. Exercicis espirituals. Director, pare, espiritual. Parentiu espiritual. 4) Que revela una gran finor d'esperit. Un mot espiritual.

La Reial Acadèmia de la Llengua Espanyola la defineix com "Ser immaterial i dotat de raó. Ànima racional. Don sobrenatural i gràcia particular que Déu sol donar a algunes criatures. Principi generador, caràcter íntim, essència o substància d'alguna cosa. Vigor natural i virtut que encoratja i fortifica el cos per obrar. Ànim, valor, alè, empenta, esforç. Vivacitat, enginy.

"Tradicionalment es relaciona l'espiritualitat amb la relació de l'ànima ésser humà amb l'Ésser Superior (Déu). També es vincula al sentit de la vida i la recerca de la pau interior.

Dede un punt de vista filosòfic, en el qual es creu que totes les coses succeeixen per una raó d'harmonia còsmica superior, on tot encaixa, les quatre lleis universals de l'espiritualitat són:
1ª La persona que arriba és la persona correcta.
2ª El que passa és l'única cosa que podia haver succeït.
3ª En qualsevol moment que comenci és el moment correcte.
4ª Quan alguna cosa s'acaba, s'acaba.

Per reflexionar sobre pensaments espirituals, els convidem a veure els següents textos, vídeos i pel · lícules, en els quals caben totes les interpretacions, però que mai li deixen a un indiferent. A més sempre ens ajuden a conèixer-nos una mica millor, i també a comprendre més les reaccions i coportamientos d'altres éssers humans, encara que moltes vegades no es comparteixin.

Que ho gaudeixin, i nodreixin a la seva ànima! Cliqueu sobre del requadre que seleccionin:

Com descobir el teu
propòsit de vida
per Mónica Villamarín
Científics mostren com
els pensaments provoquen canvis moleculars
en els teus gens
NAUS ALIENÍGENAS:
¿REALITAT GLOBAL?
Per Brenda Hoffman
Curación mental a través
del subconsciente

El poder de la mente subconsciente
Joseph Murphy

Desprenderse del pasado

por Mirna Larios

La Memoria Celular

por Luis Díaz

Lo que quiero, lo atraigo

por Mike Brooks en
evolucion consciente.org

7 contundentes verdades
que te harán más fuerte
El arte de agradecer
Una práctica de 5 minutos para crear lo que quieras.
Por Wayne Dyer
 

inicio
El equipo de Vitalitat, 05-Feb-2017